Хладилни камери

хладилни камери      Студът е условно понятие, което изразява количеството топлина, отведено от дадено тяло за понижаване на неговата температура. Всяко нагрято тяло може да се охлади до температура на околната среда по естествен път. Човекът първоначално е съхранявал месо в хладни пещери, а по-късно и в ями, запълвани с лед. Охлаждането на продуктите обаче до температура по-ниска от тази на околната среда, може да стане само по изкуствен път- ето тук идва и предназначението на Хладилната камера. Хладилните камери имат за основна цел изкуственото получаване на студ, което намира широко практическо приложение в редица отрасли: хранително-вкусовата промишленост (ХВП), селското стопанство, химическата и фармацевтичната промишленост, медицината, транспорта и др. В нашата страна хладилните камери намират най-широко приложение в хранително- вкусовата промишленост за хладилна обработка, съхранение и транспорт на хранителни продукти.

ФРИГО КЪНЕКТ ЕООД предлага проектиране, доставка и цялостно изграждане на хладилни камери като залага на високата енергийна ефективност.

Материали, използвани при изграждане на хладилна камера:

  • Термоизолационни пенополиуретанови сандвич панели (термопанели)

Плътност на полиуретана 42 kg/m3коефициент на топлопроводност 0.020 W/mK; дебелина: 30-40-50-60-80-100-120-140-160-180-200мм; ширина: 1000мм; дължина: до 13500мм;  клас на пожароустойчивост B2 Class (DIN4102); ламарина: пластифицирана и фолирана; 

Сандвич панелите сa самоносещи и при повечето хладилни камери не се налага допълнително укрепване.

Камерите се изработват по индивидуални размери на клиента !

  • Хладилни врати 

Въртящи и Плъзгащи. Всички части, с които са окомплектовани хладилните врати са на водещата в тази област компания MTH- Италия.  Всички врати се изготвят по индивидуални размери на клиента.

  • Хладилно оборудване

Автономно: самостоятелно (независимо) хладилно оборудване. Използва се при малко на брой хладилни камери. Централно: използва се при много на брой хладилни камери с цел по-малко потребление на електрическа енергия (висока енергийна ефективност). Предлаганите хладилни машини са на едни от най-реномираните световни производители: Bitzer, Frascold, Danfoss, Tecumseh, Aspera, Goedhart- GEA Group и др.                                                                                                                      

  • Антибактериални лайсни

Използват се за заобляне на ъглите в хладилните камери с цел незадържане на микроби и лесно почистване. Те са изработени от висококачествена пластмаса и силиконово уплътнение по краищата.

  • Обшивки за термопанели

Обшивките от ламарина се монтират най-вече, за да придадат добър естетически вид (декорация) на хладилните камери. Ламарината, от която са направени е пластифицирана и има съдържание на цинк. Обшивките имат защитно фолио, което ги предпазва от надраскване при монтаж и транспорт.

  • Стелажи

Стелажите в една хладилна камера трябва да са неръждаеми. Ако бъдат направени от друг метал те ще корозират, заради високата влажност в камерата, а това е недопустимо при наличието на хранителни продукти.Стелажите са изключително важна част от аксесоарите в една хладилна камера, защото определят количеството продукт, който може да се събере.

Неръждаемите стелажи, предлагани от ФРИГО КЪНЕКТ се изработват според индивидуалните нужди на клиента. Цели се максимално оползотворяване на пространството и практичност.

 Изготвяне на оферта за актуални и точни цени на хладилни камери.
Хладилни камери - ФРИГО КЪНЕКТ ЕООД © 2016

посетете още: Професионални и уреди за дома , тунинг магазин , онлайн тунинг магазин и детски дрехи